VSE, KAR MORATE VEDETI O KUHALIŠČIH

Prostor za kulinarične izzive
Kuhanje na plinu je preprosto neprekosljivo. Pečice in kuhališča Amica uporabljajo velike in stabilne nosilce (stabilne litoželezne nosilne rešetke), zato je mogoče uporabljati več velikih loncev in ponev hkrati, kar je še posebej koristno pri kuhanju večerje za veliko družino.

Vredno je razmisliti tudi o modelih z gorilnikom Booster – s štirimi kW moči boste svojo najljubšo jed pripravili, kot bi mignil. Gorilnik višine 12,9 cm zagotavlja enakomerno razdelitev toplote, npr. pri velikih ponvah s širokim dnom. Najboljša izbira za pripravo orientalskih jedi pa je zagotovo 13,8 cm široki vok gorilnik s trojnim plamenom.

Preprosta uporaba
Pri aparatih Amica za vžig gorilnika ni treba imeti vžigalnika ali vžigalic. Funkcija samodejnega vžiga je vgrajena v gumb, zato se plin prižge v trenutku. Preprosto obrnete in pritisnete gumb izbranega gorilnika. Poleg tega je moč hitro prilagodljiva, zaradi česar so plinska kuhališča prednostna izbira poklicnih kuharjev.

Vedno čisto kuhališče
Čiščenje plinskega kuhališča je zamudno. To pa ne velja za sodobne štedilnike Amica, saj ploski gorilniki in visokokakovostne litoželezne nosilne rešetke olajšajo čiščenje plinskega kuhališča. Takšna zasnova ima tudi dodaten estetski vidik – kuhališče ima povsem edinstven sodoben videz. Poleg tega je zagotovljena tudi večja varnost med uporabo zaradi stabilnih nosilnih rešetk na kuhališču.

Zdaj še varnejša
Pri uporabi plinskega kuhališča je sicer potrebna previdnost, vendar ste s plinskimi kuhališči Amica lahko pomirjeni. Naši aparati so opremljeni z varnostnim ventilom za plamen, ki takoj prekine dovod plina, če plamen po nesreči ugasne, npr. zaradi močnega sunka vetra ali če vsebina lonca skipi po kuhališču.

Priporočeni izdelki