VARNOST V KUHINJI

Otrokom je raziskovanje doma velika pustolovščina. Takoj ko shodijo, začnejo brskati za zakladi po omarah in predalih. Skrivajo se pod mizami in pretaknejo prav vsak kotiček. Vse je tako razburljivo! Najzanimivejši pa so gospodinjski aparati. Kako lahko zagotovimo največ varnosti za svojega otroka?

Vroče, bolj vroče, najbolj vroče!

Kuhališča in pečice povzročajo največ skrbi. Če nismo pazljivi, se otroci lahko opečejo ali pa vklopijo aparat. Pri plinskih kuhališčih pa je še dodatna nevarnost uhajanje plina, npr. če plamen ugasne zaradi prepiha. Na srečo so aparati Amica opremljeni z varnostnimi ventili za plamen.

Varno kuhanje

Indukcijsko kuhališče je ena od najvarnejših rešitev za kuhinjo, zlasti kadar so v kuhinji tudi otroci. Kuhališče se ogreje samo tam, kjer je v stiku s posodo, kar močno zmanjša tveganje, da se bo vaš otrok opekel. Kuhališča Amica imajo tudi otroško zaščito – Child Lock. Če kuhališče zaklenemo na nadzorni plošči s senzorskim upravljanjem, ga majhni otroci ne bodo mogli vklopiti ali spremeniti nastavitve kuhanja. Največja nevarnost pri plinskih kuhališčih je, da plamen po nesreči ugasne. 

Pro Baby System

Pečice Amica imajo dodatne varnostne funkcije za preprečevanje nevarnosti, da bi se otroci opekli. Zaklep otrokom preprečuje odpiranje vrat pečice, medtem ko ta deluje. Poleg tega je odveč tudi skrb glede otrokovega dotikanja vroče pečice, saj se steklo na vratih zaradi sistema I-cool front ogreje na največ 35 °C. To omogočajo posebna zasnova ventilatorja in dodatne steklene plošče v vratih pečice.

Tovrstne dodatne varnostne funkcije, s katerimi so opremljeni aparati Amica, zagotavljajo preprosto uporabo in duševni mir. Ko se v bližini igrajo otroci, moramo zdaj paziti samo še, da ne prismodimo hrane.

Priporočeni izdelki