VSE NA SVOJEM MESTU: KAKO IMETI UREJEN HLADILNIK

Izdelki za na vrhnjo polico
Pri običajnih hladilnikih višje pomeni topleje. Zgornje police so najprimernejše za živila z dolgim rokom uporabe, vključno z vložninami. Zelenjava, sadje, sir, ribe in meso morajo biti zloženi na nižjih policah. Paziti je treba, da ne prekrijemo lučke hladilnika. Aparati Amica imajo sodobno LED-osvetlitev, ki zagotavlja močno razsvetljavo v hladilniku od zgoraj navzdol. Pravilo »višje pomeni topleje« pri hladilnikih s tehnologijo NoFrost ne velja, saj je zaradi enakomerne porazdelitve hladnega zraka temperatura popolnoma enaka na vsakem nivoju.

Predali v vratih za pijačo in omake
Prostori v vratih hladilnika so odlična izbira za shranjevanje živil v embalažah nestandardne velikosti. Temperatura v teh predalih je razmeroma visoka, zato niso primerni za hitro pokvarljiva živila. So pa kot nalašč za pijačo, omake in manjše kozarce. Večina hladilnikov ima na vrhu vrat tudi pokrito poličko za jajca in maslo.
Hladilniki Amica imajo v vratih prilagodljive police, ki jih je mogoče kadar koli prestaviti glede na višino živil.

Čarovnija predalov
Predali na dnu hladilnika so idealen prostor za shranjevanje sadja in zelenjave. Hladilniki Amica imajo posebne predale, imenovane VitControl, ki pridelke ohranijo sveže do dvakrat dlje kot na policah, kar jim omogoča nadzor zračne vlage. Poleg tega imajo hladilniki tudi predale ChillZone, v katerih je temperatura nekaj stopinj nižja kot drugod v hladilniku, in predale FreshZone z najvišjo temperaturo 3 °C, kar je idealno za sveže ribe in druga živila s kratkim rokom.

Priporočeni izdelki