IZBIRA PRAVEGA HLADILNIKA

Poleg velikosti in barve je treba upoštevati še druge stvari. Današnji hladilniki imajo ogromno uporabnih funkcij, ki olajšajo življenje. Tukaj so najpomembnejše med njimi.

Majhna potreba po vzdrževanju
Sodobni hladilniki in zamrzovalniki vsebujejo mnoge pametne rešitve. Ena izmed njih je tehnologija NoFrost, ki preprečuje nastajanje zmrzali in ledu na stenah, tako da nam ni treba skrbeti za odtaljevanje. Tehnologija temelji na neprekinjenem pretoku hladnega zraka, ki je enakomerno porazdeljen po notranjosti.
Nekateri hladilniki Amica imajo tudi alarm za predolgo odprta vrata in alarm previsoke temperature, ki se sproži ob prevelikem povišanju temperature notranjosti, npr. pri izpadu elektrike.

Prilagodljiv prostor
Velike mere ne pomenijo vedno veliko prostora za shranjevanje. Postavljanje loncev in hrane v velikih embalažah v hladilnik je povsem odvisno od velikosti in porazdelitve predalov in polic. Novi kombinirani hladilniki Amica so opremljeni s sistemom Flexi Space, ki omogoča preprosto preurejanje notranjosti glede na naše trenutne potrebe. Naslednja zanimiva rešitev je predal FreshZone, ki je zaradi temperaturnega razpona od 0 do 3 °C odlična izbira za shranjevanje hitro pokvarljivih živil, npr. mlečnih izdelkov, rib ali mesa. Pomembna postavka je tudi velikost predalov. Nekateri hladilniki Amica imajo velike predale BigBox, ki zagotavljajo več kot dovolj prostora za sezonsko sadje, zelenjavo, meso in celotne obroke.

Takojšnje ohlajevanje
Funkciji SuperCool in SuperFreeze zagotavljata hitro ohlajevanje hrane na primerno temperaturo, kar je zlasti uporabno poleti, ko jo prinesemo iz razgretega avtomobila. Živila tako ostanejo sveža dalj časa in ohranijo svojo hranilno vrednost. Za tiste, ki imajo radi ledeno hladne pijače, je kot nalašč funkcija Party. Pijačo zgolj postavimo v zamrzovalni predelek, kjer se varno in hitro ohladi.

Priporočeni izdelki