HLADILNIKI: KRALJI KUHINJE

Pri kupovanju hladilnika moramo upoštevati, koliko prostora imamo v kuhinji na voljo. Od tega so odvisne mere naprave: višina, širina in globina. Odločiti se je treba tudi, ali želimo vgradni hladilnik ali prostostoječega. Ne smemo pozabiti niti na smer odpiranja vrat – ročaj naj bo na dosegu rok, da bo življenje v kuhinji lažje.

Skladna celota
Odločimo se lahko za kombinirani hladilnik, ki ga vgradimo v pohištvo, zlasti če bi radi koristno porabili prostor nad hladilnikom. Vgradna naprava je kot nalašč za minimalistične kuhinje, kjer ličnice aparatov in naprav tvorijo enotno gladko površino.

Ponosno samostojen
Če želimo zgolj zamenjati svoj stari hladilnik in nas vgradna zasnova ne prepriča, imamo na izbiro tudi prostostoječe modele. V tem primeru se je treba odločiti glede barve. Družba Amica ima na voljo številne barve, tudi belo in inox. Zaslon na dotik na vratih izpopolnjuje videz hladilnika in olajšuje njegovo uporabo, da ga sploh ni treba odpreti za upravljanje vseh njegovih uporabnih funkcij, npr. SuperFreeze, SuperCool in Holiday.

Velike zahteve, veliki hladilniki
Amica ima v ponudbi hladilnike različnih velikosti in višin, majhne enovratne hladilnike in zamrzovalnike, standardne dvovratne hladilnike (z ločenimi vrati za hladilni in za zamrzovalni del) in ameriške hladilnike.
Velikost hladilnika je običajno odvisna od potreb gospodinjstva. Večje družine potrebujejo večje naprave. Veliki hladilniki so primerni tudi za tiste, ki kupujejo redkeje, ampak v večjih količinah. Prostorni kombinirani hladilniki, zlasti ameriški, so prav tako odlična izbira, če nimamo kleti ali shrambe. Hladilniki Amica s sistemom Flexi Space omogočajo prosto preurejanje notranjosti hladilnika, da pridobimo dodaten prostor za shranjevanje.

Priporočeni izdelki