NAKUP ZAMRZOVALNIKA: PRAKTIČNI NASVETI

V kuhinji ali v garaži?
Zamrzovalnik je najbolje postaviti v prostor, ki pozimi ni ogrevan, npr. v garažo ali shrambo. To je odlična priložnost za prihranke energije, v primeru nakupa naprave razreda A++ pa se to sploh ne bo kaj prida poznalo na računih za električno energijo. Seveda je mogoče zamrzovalnik postaviti tudi točno tja, kjer ga potrebujemo, npr. v kuhinjo.
Pozoren je treba biti tudi na hrup, ki ga naprava proizvede. Zamrzovalniki Amica so še posebej tihi, saj proizvedejo zgolj 40 decibelov hrupa, torej jih je mogoče uporabljati v kuhinjah odprtega tipa, ki so združene z dnevno sobo.

Popolne mere
Velikost zamrzovalnika je pomembna. Pomislite, kako pogosto ga potrebujete, in koliko zamrznjenih živil želite imeti. Zamrzovalniki s prostornino nad 200 litrov so dobra izbira v gospodinjstvih, ki shranjujejo velike količine hrane, npr. sadje iz domačega sadovnjaka ali domače meso. Zamrzovalne skrinje so v takšnih primerih najprimernejša izbira, saj zagotavljajo dovolj prostora za shranjevanje večjih kosov živil. Kjer je prostor omejen, je najbolje izbrati prostostoječo napravo, npr. takšno s predali BigBox. Obstajajo pa tudi majhni in kompaktni zamrzovalniki, ki se lepo prilegajo pod kuhinjski pult.

Zamrznjena hrana je zdrava
Izkazalo se je, da zamrzovanje hrane, ki sicer ima določene nasprotnike, ne vpliva bistveno na njeno hranilno vrednost. Prav nasprotno, zamrzovanje je idealen način za uživanje nesezonskega sadja in zelenjave ter pestrejšo prehrano.
Pred zamrzovanjem ju lahko tudi zmešamo z mešalnikom in prihranimo prostor. Preden jih damo v zamrzovalnik, je živila treba vedno temeljito posušiti, da ne shranjujemo zraven še nepotrebne vode.

Več kot zgolj nabiranje zalog
Možnost shranjevanja večjih količin hrane je le ena od koristi, ki jih prinaša zamrzovalnik. S funkcijo Party lahko tudi takoj ohladimo pijačo ali pa naredimo ledene kocke in sladoled. Pri pripravi ohlajenih poslastic lahko s funkcijo SuperFreeze še dodatno skrajšamo čakalni čas.

Priporočeni izdelki