VODA IN POMIVALNI STROJ – POPOLN PAR

Pri ročnem pomivanju krožnikov in ponev lahko porabimo do 107 litrov* vode na dan, dobimo suho kožo na rokah pa še veliko časa izgubimo. Nakup pomivalnega stroja je logična izbira, saj lahko prinese pomembne prihranke. Kolikšni so ti prihranki?

Prihranite do 97** litrov vode
En cikel pomivanja (odvisno od velikosti pomivalnega stroja Amica) porabi od 8,5 do 10 litrov vode. Za pomivanje enake količine posode na roke bi lahko porabili kar do 107 litrov! Pomivanje posode v pomivalnem koritu porabi veliko vroče vode, ki stane skoraj trikrat več kot hladna voda.
Seveda želite prihraniti, ampak kako je to mogoče, če pa pomivalni stroj za delovanje potrebuje še električno energijo, ki je tudi draga? Pomivalni stroj vodo segreva z elektriko, vendar lahko ob nakupu stroja razreda A+++ računate na opazne prihranke. Stroj razreda A+++ v primerjavi s strojem razreda A porabi 93 kWh manj. To energijo lahko porabite za segrevanje vode v kuhalniku vode – celo do 540-krat – ali pa preprosto plačate manj za elektriko.

Voda pod nadzorom
Ali vas skrbi, da vam bo pomivalni stroj poplavil kuhinjo? Pri strojih Amica se to zagotovo ne bo zgodilo! Naši pomivalni stroji imajo posebno zaščito: sistem Aqua Stop, ki preprečuje iztekanje tekočin iz stroja. Prepričani ste lahko, da v primeru nepričakovane okvare ne bo poplavljeno ne vaše premoženje in ne premoženje vaših sosedov.

Trdota vode in varnost pomivalnega stroja
Pred prvim priklopom pomivalnega stroja je treba preveriti trdoto vode na vašem območju. To lahko zlahka storite sami s pomočjo lističev za merjenje trdote vode. Voda iz pipe je srednje trda, če koncentracija kalcijevega karbonata (CACO3) na kubični decimeter presega 180. Višje vrednosti pomenijo tršo vodo. Zakaj je treba preveriti trdoto vode? Če veste, kako trda je voda, boste znali prilagoditi nastavitve pomivalnega stroja glede na vodo in vedno dodali primerno količino soli za pomivalni stroj.

Ali smo odgovorili na vsa vaša vprašanja? Upamo, da smo, in se veselimo, da boste uživali v pomivalnem stroju Amica v svojem domu.

* Ročno pomivanje posode je bilo preverjeno v domačih razmerah, vendar se podatki za posamezna gospodinjstva lahko razlikujejo.
** En cikel pomivanja se nanaša na pogrinjek, ki vključuje desertni krožnik, krožnik za glavno jed, skledo, krožniček, kozarec, vilice, nož, žlico in čajno žličko. Vključuje lahko tudi majhno servirno posodo, krožnik in zajemalko.

Priporočeni izdelki