PET LASTNOSTI DOBREGA POMIVALNEGA STROJA

Visok energijski razred
Kako pomiti čim več in za to porabiti čim manj energije; je to sploh mogoče? Visoki energijski razredi zagotavljajo nizko porabo električne energije, torej so učinkovitejši, vi pa boste plačevali manj in hkrati skrbeli za naravno okolje. Najučinkovitejši pomivalni stroji so v razredu A z enim, dvema ali tremi plusi. Pomivalni stroj najvišjega energijskega razreda, A+++, porabi samo 0,83 kWh na cikel pomivanja. V primerjavi s pomivalnim strojem razreda A je to prihranek do 93 kWh na leto. Kaj s tem pridobite? Z ročnim mešalnikom bi lahko zmešali 6200 koktajlov. Ali pa zgolj plačali manj za električno energijo. Ali ni to pametno?

Nizka poraba vode
Ekologija in varčnost, združeni v vašo korist. Najvišji razred pomivalnih strojev zagotavlja visokokakovostno pomivanje ob nizki porabi vode. Odvisno od posameznega modela lahko poraba niha od 9 do 15 litrov. To se neposredno odraža v stroških, ki so nižji kot pri ročnem pomivanju. Za ročno pomivanje 14 pogrinjkov bi porabili več kot 100 l vode in 3 kWh električne energije. Pomivalni stroj Amica za pomivanje enake količine porabi samo 10 l vode in manj kot 1 kWh električne energije. Pri izbiri stroja bodite pozorni na modele z nizko porabo vode in visoko učinkovitostjo pomivanja. Izognite se visokim računom, raje uživajte v popolnoma čisti posodi.

Prilagodljivost pri polnjenju
Organizacijo prostora izbirate sami. Funkcija Flexi Space omogoča preprosto prilagajanje notranjosti večjim posodam. Včasih je treba pomiti posodo, čeprav stroj še ni čisto poln – takrat uporabite funkcijo Half Load. Funkcija deluje tako, da napolnite samo eno košaro in stroj pomiva zgolj na tej košari. Z zaporednim delovanjem brizgalni sistem učinkovito odstrani vso umazanijo, pri tem pa porabi zelo malo vode. To pomeni, da lahko posodo pomivate takrat, ko sami želite.

Praktična oprema
Potrebujete pomivalni stroj z možnostjo preurejanja notranjosti? Družba Amica vam to omogoča. Kapaciteto pomivalnega stroja lahko povečujete po želji, saj ima košare s prilagodljivo višino, dodaten predal za pribor in zložljive elemente na košarah. Zaradi zgornjega predala za pribor Maxi Space 3 je na spodnji košari več prostora, zložljivi deli spodnje košare pa omogočajo pomivanje zelo velikih krožnikov in posod. Vse to je mogoče tudi na zgornji košari. Dodatne možnosti pomivalnih strojev Amica zagotavljajo preprosto in hitro pomivanje v vsaki situaciji.

Zaščita pred izlivom vode
Ta funkcija preprečuje poplavljanje kuhinje in s tem zagotavlja varno uporabo. Pomivalni stroji Amica za to uporabljajo sistem Aqua Stop, ki samodejno prekine dotok vode. Tako tudi v primeru okvare iz pomivalnega stroja ne bo začela iztekati voda, zato ni tveganja za potencialno nevaren kratki stik, vaša tla pa bodo ostala čista in suha.
Če si boste zapomnili teh pet osnovnih lastnosti pomivalnih strojev, ste lahko prepričani, da se boste pri nakupu pomivalnega stroja odločili pravilno.

Priporočeni izdelki