ČIŠČENJE GOSPODINJSKIH APARATOV: PREPROSTO, HITRO IN PRIJETNO

Očistite hladilnik v zgolj petih minutah
Določena živila v hladilniku, med drugim sadje in zelenjava, se jedo surova in neolupljena. Da bi ohranili hladilnik čist in hrano svežo, bi morali hladilnik čistiti vsaj enkrat mesečno. Tehnologija NoFrost to olajša, saj nam ni treba porabljati časa in energije za odtaljevanje aparata; enakomerna porazdelitev hladnega zraka prepreči nastajanje ledu in zmrzali na stenah. Najbolje je uporabljati naravna čistila, npr. mešanico vode in kisa oz. sode bikarbone v razmerju 1 : 1. Manjšo količino mešanice poškropimo po gobici, očistimo stene hladilnika in jih nato obrišemo z vlažno krpo.

Bleščeče čiste pečice
Ali vaša pečica smrdi po zažgani hrani, namesto da bi sladko dišala po kolaču? Obstaja več načinov, kako vzdrževati popolnoma čisto pečico. Najlažji je s pirolizo, kjer se pečica sama očisti s temperaturo do 490 °C, ki odstrani zasušene ostanke hrane iz čisto vseh kotičkov.
Naslednji je Aqualytic System, pri katerem zgolj vlijemo nekaj vode na dno pečice in vklopimo visokotemperaturni program, kar zmehča zasušeno hrano in maščobo, da ju lažje obrišemo s krpo. Masten pekač ali rešetke očistimo tako, da jih navlažimo z vodo in izdatno posujemo s sodo bikarbono. Počakamo 15–20 minut in obrišemo z vlažno gobico.

Kuhališča
Čiščenje steklokeramičnih in indukcijskih kuhališč je povsem preprosto: površino posujemo s posebnim čistilom in obrišemo do suhega. Plinska kuhališča so nekoliko zahtevnejša, saj je treba z gorilnikov in litoželeznih nosilnih rešetk odstraniti vse pooglenele in mastne ostanke. Plinska kuhališča Amica imajo ploske gorilnike in ergonomsko oblikovane nosilne rešetke, kar precej olajša to opravilo.

Priporočeni izdelki