Oblikovanje:

Sodobne rešitve in tradicionalen slog

DOSEŽITE VEČ S ŠTEDILNIKI AMICA

Sistem pečenja PRO

Sistem pečenja PRO

Idealna peka ni le vprašanje umetelnosti kuhanja, najprej je potrebno imeti primerno pečico.  Zahvaljujoč funkciji BakingPro System™ vam ni treba skrbeti za neenakomerno pečene kolače ali preveč suho pečenko!  Natančna, enakomerna porazdelitev toplote in temperature po notranjosti pečice. 

SoftSteam

SoftSteam

SoftSteam peče s paro, ki pomaga pri vzhajanju, da bo vaša hrana vsakič okusna in lepega videza. Zadošča, da v pladenj na dnu pečice vlijete nekaj vode. Para pomaga testu za kruh vzhajati, daje mu boljšo in puhasto strukturo, brez tveganja, da bi bilo testo preveč suho. Funkcija SoftSteam je kot nalašč za ogrevanje drugih vrst hrane, da ostanejo sočne.

Kapaciteta XXL

Kapaciteta XXL

W tej 77-litrski pečici lahko spečete več kot 100 mafinov naenkrat! Brez težav lahko v njej tudi sušite sadje in gobe, pa tudi peči na več ravneh hkrati.
* Na voljo v pečicah širine 60 cm in modelih s stranskimi držali polic.

ZA BOLJŠO VARNOST

Teleskopska vodila

Teleskopska vodila

Vstavljanje težkih posod v pečico ali jemanje teh ven je lahko težko in nevarno … Toda ne s štedilnikom Amica, ki ima stabilna teleskopska vodila. Vodila garantirajo preprosto uporabo in močno izboljšujejo varnost. 

Stabilne lite rešetke za posodo

Stabilne lite rešetke za posodo

Amica stavi na stabilne lite rešetke, ki ne zagotavljajo le varnosti, temveč tudi poudarjajo atraktiven videz štedilnika.  Oblikovali smo jih tako, da ostanejo na mestu, ko po njih premikamo vroče ponve. Lahko jih pomivamo tudi v pomivalnem stroju, s čimer se izognemo zamudnemu drgnjenju.  Točno tako je videti priročen štedilnik! 

Hladno steklo pečice 35°C

Hladno steklo pečice 35°C

Vrata pri pečicah Amica so opremljene s posebnim sistemom ventilacijskih kanalov, ki v povezavi s hladilnim ventilatorjem zagotavlja stalen pritok hladnega zraka med stekli vrat. Nizka temperatura zunanjega stekla dovoljuje, da varno opazujete jed pri peki, ne da bi bili v nevarnosti, da se opečete! 

DA BI BILO ČIŠČENJE LAŽJE

Pri štedilnikih Amica so dostopne rešitve, ki zagotavljajo netežavno čiščenje umazanih površin. To pomeni varčevanje s časom in izboljšavo priročnosti uporabe.

Katalitično čiščenje

Katalitično čiščenje

Imate dovolj drgnjenja pečice? Imamo rešitev za to! Pečice Amica imajo porozne katalitične plošče na bočni in zadnji steni. V porozni strukturi razpadajo koščki umazanije in maščobe. Če želite očistiti plošče s pomočjo katalitičnega čiščenja, je dovolj, da vklopite pečico za eno uro na 250 °C. Čiščenje postane prijetno, udobno opravilo. 

SteamCleaning – parno čiščenje

SteamCleaning – parno čiščenje

Hitra metoda čiščenja pečice. Zadošča, da na dno pečice vlijete 0,5 l vode in vklopite funkcijo čiščenja ali ročno nastavite čas in temperaturo.  Vodna para doseže tudi najbolj nedostopna mesta, kar olajša odstranjevanje nakopičene umazanije.

Emajl EasyClean

Emajl EasyClean

Da bi olajšali čiščenje je notranjost pečic Amica prekrita s posebnim emajlom EasyClean brez por ali udrtin, kar preprečuje nabiranje umazanije in maščob. Zdaj je čiščenje pečice neobičajno lahko opravilo. Olajšajte si življenje! Ne tratite preveč časa za čiščenje! Preživi čas z družino in prijatelji ali razvijaj svoja zanimanja. 

Konstrukcija vrat lajša čiščenje

Konstrukcija vrat lajša čiščenje

Vrata pečic Amica so opremljene s posebnimi tečaji, ki dovoljujejo hitro in lahko odstranjevanje.  Vrata lahko odstranite in varno očistite s sprostitvijo zapahov. Odstranitev vrat vam omogoča boljši dostop do notranjosti pečice in jo je enostavnejše očistiti. 

ŠTEDILNIKI AMICA LAJŠAJO KUHANJE

Da bi izpolnili pričakovanja, je Amica svoje štedilnike opremila z rešitvami, ki lajšajo kuhanje in ga delajo bolj prijetnega.

PowerBooster

PowerBooster

Če želite kuhati in cvreti veliko hitreje kot kdaj koli prej, preprosto postavite posodo na izbrano kuhalno ploščo, nastavite parametre in se dotaknite ustreznega senzorja, da aktivirate funkcijo PowerBooster. Jedi bodo gotove precej hitreje, krajši čas kuhanja pa pomeni, da se v hrani ohrani več hranil.

Enakomerno pečenje

Enakomerno pečenje

Spremenjena geometrija notranjosti pečice zagotavlja enakomerno temperaturo v njej, celo pri pečenju večjih kosov na treh ravneh.  Zagotavljamo, da se vse jedi pečejo enakomerno z vseh strani. 

Električni vrtljivi raženj

Električni vrtljivi raženj

Kdo nima rad slastnih hrustljavih jedi? Zahvaljujoč funkciji električnega vrtečega ražnja lahko kadarkoli pripravite okusne jedi.  Vrtljivi raženj zagotavlja enakomerno pečenje jedi na žaru, zaradi česar so okusno zapečene z vseh strani. Za obliznit prste!

Hitro pogrevanje v 3 minutah.

Hitro pogrevanje v 3 minutah.

Prihranite več časa: pečica se segreje na 150°C v samo 3 minutah! Idealno za vsakega, ki se mu mudi, ali pa je preprosto zelo lačen.

Recepti na vratih

Recepti na vratih

Od zdaj naprej zahvaljujoč štedilnikom Amica ni potrebno prelistavati kuhinjskih knjig v iskanju receptov za obrok. Na zunanji strani vrat pečice se nahaja praktični vodič s predlogi, ki se tičejo temperatur in časa pečenja. Udobje na dosegu roke. Zdaj kuhate kot profesionalni kuharji! 

Elektronska nadzorna plošča

Elektronska nadzorna plošča

Elektronski nadzorna plošča dovoljuje, da napravo nastavite tako, da se pečica po določenem času izklopi, torej ni nevarnosti, da bi se jedi zažgale. Ko nam manjka časa, lahko uporabimo že pripravljene programe, da pripravimo jedi, ne da bi nas morale skrbeti nastavitve časa kuhanja ali temperatura glede na vrsto ali velikost jedi. Zdaj vam preostane le, da se veselite pohval vaših gostov in skupaj preživetega časa. 

Osvetljeni izskočni zasučni gumbi

Osvetljeni izskočni zasučni gumbi

Prepričani smo, da vam je pomembno, da je štedilnik oblikovan s stilom in funkcionalno.  Osvetljeni izskočni zasučni gumbi se bodo popolnoma prilegali videzu popolne kuhinje. Rdeča osvetlitev se vklopi avtomatično, ko uporabljate zasučne gumbe. Brez težav nastavite želeno vrednost, tudi pri slabi osvetlitvi. Po izboru nastavitev lahko pritisnite gumbe nazaj noter in jih skrijete v nadzorno ploščo, kar omogoči večjo varnost pri delu in olajša čiščenje. 

Avtomatični vžig v zasučnem gumbu

Avtomatični vžig v zasučnem gumbu

Ne bo več opečenih prstov od poskusov prižiga grelnika z vžigalicami ali z vedno pokvarjenimi vžigalniki. Zahvaljujoč funkciji avtomatičnega vžiga, ki je vgrajena v zasučni gumb, je prižig grelnika vedno preprost in priročen. Vse lahko storite z eno roko. Dovolj je, da pritisnete in zavrtite zasučni gumb in grelnik se prižge. Pustite si pomagati in poskrbite zato, da bo delo v kuhinji udobno. 

PESTRA IZBIRA KUHALIŠČ

Družba Amica ponuja celoten nabor kuhinjskih kuhališč, vse od indukcijskih in plinskih do električnih. Vsakdo lahko najde takega, ki ga potrebuje.

Indukcijska kuhališča

Indukcijska kuhališča

Prostostoječi štedilniki z indukcijskim kuhališčem združujejo sodobnost in učinkovitost s prednostmi tradicionalnih štedilnikov. Indukcijsko kuhališče je najlažji, najvarnejši in najvarčnejši način priprave jedi.

Steklokeramična kuhališča

Steklokeramična kuhališča

Steklokeramična kuhališča so zelo preprosta za uporabo in izredno funkcionalna. Z lahkoto izpolnjujejo vaše individualne potrebe.

Plinska kuhališča

Plinska kuhališča

Zaradi preprostega upravljanja plamena so najbolj priljubljena izbira poklicnih kuharjev. Družba Amica jih je opremila z zaščitnimi mehanizmi za najvišjo raven varnosti. Poleg tega vsebujejo tudi rešitve za lažje čiščenje, kar je njihova dodatna prednost.

Električna kuhališča

Električna kuhališča

Popolna rešitev za gospodinjstva brez plina.

Kombinirana kuhališča

Kombinirana kuhališča

Dve rešitvi v eni, ki združuje dva vira energije. Zasnovana so za najzahtevnejše uporabnike, saj zagotavljajo večjo prilagodljivost.

PRIHRANKI ENERGIJE

Energijski razred

Energijski razred

Štedilniki Amica vsebujejo okolju prijazne rešitve, s katerimi boste prihranili čas in denar. Energijski razred A pomeni, da lahko zaščitite naravno okolje in zmanjšate račune za električno energijo, medtem ko aparati iz naprednega razreda A+ omogočajo še dodaten prihranek 42 kWh glede na razred A, kar pomeni, da lahko brezplačno spečete:

 • 168 porcij mafinov

  168 porcij mafinov

 • 20 porcij mesa

  20 porcij mesa

 • 13 porcij piščanca

  13 porcij piščanca

Štedilniki

Sodobnost v tradicionalni kuhinji

 • XXL prostornina

  Do 66 litrov prostornine pečice celo pri 50cm štedilnikih.

 • Osvetljeni pogrezljivi gumbi

  Elegantni in ergonomsko oblikovani gumbi vam pomagajo ohraniti nadzorno ploščo čisto. Pogrezljivi gumbi se ne umažejo, zato bo nadzorna plošča odslej ne le funkcionalna, ampak tudi čista.

 • Katalitične obloge

  Vstavki na stranskih stenah pečice zagotavljajo sežig maščobnih usedlin in s tem olajšajo čiščenje.

 • Sistem vrat, ki omogoča preprosto čiščenje

  Zaradi nove konstrukcije vrat je steklene plošče mogoče varno in preprosto odstraniti, ne da bi za to morali sneti celotna vrata. Na vrhu vrat sta dve sponki, zato to lahko storite sami brez kakršnega koli orodja. Čiščenje pečice tako predstavlja preprosto opravilo.

 • CoolDoor3

  Refleksno steklo na notranji strani trojno zastekljenih vrat občutno zniža temperaturo na zunanji površini vrat. Sprednja plošča pečice ostane precej hladnejša in tako tudi varnejša.

 • Predal na vodilih

  Predal pod pečico ima vodili za lažje premikanje in je odličen za shranjevanje krožnikov, loncev in ponev.

 • Indikator preostale toplote

  Indikator preostale toplote uporabnika opozarja, da je ogrevalna površina še vedno vroča, čeprav je kuhališče izklopljeno. S to funkcijo bo kuhanje varno in zelo priročno.

 • Vrata z zrcalnim steklom

  Sprednja plošča s končno obdelavo iz zrcalnega stekla aparatu daje eleganten in sodoben videz.

 • Razširjene kuhalne površine

  Omogočeno je segrevanje posod različnih premerov; glede na velikost posode vklopimo bodisi notranjo bodisi zunanjo površino HiLight velikosti 12 oz. 18 cm in moči 0,8 oz. 1,7 kW.

 • Posebej močna halogenska osvetlitev

  Halogenska luč na zadnji strani notranjosti pečice zagotavlja jasen pregled nad jedmi med pečenjem.

 • Čiščenje s paro

  Zaradi izredne gladkosti emajliranih površin je čiščenje hitro, preprosto in učinkovito. Preprosto vlijte pol litra vode v pekač, ga postavite v pečico in nastavite temperaturo na 50 °C ter čas na 30 minut v konvencionalnem načinu ogrevanja, lahko pa tudi zgolj vlijete vodo in vklopite funkcijo Clean (Čiščenje) na prikazovalniku. Ko para prodre v umazanijo na stenah pečice in jo zmehča, jo lahko obrišete z vlažno krpo ali gobico in površina pečice bo spet svetleča in čista.

PRIPOROČENI IZDELKI

Prikaži vse štedilnike