Oblikovanje:

Sodobne rešitve in tradicionalen slog

VEČJA UČINKOVITOST S ŠTEDILNIKI AMICA

XXL prostornina pri 50 cm

XXL prostornina pri 50 cm

Štedilniki Amica ponujajo več možnosti. Aparati širine 50 cm so opremljeni s pečico, ki ima povečan notranji prostor s prostornino kar 66 litrov. Na ta način lahko pripravite večje obroke.

ZARADI VARNOSTI

35°C CoolFront

35°C CoolFront

Varnost in zaščita pred opeklinami sta zagotovljeni. Trojna zasteklitev in poseben sistem hlajenja znižata temperaturo sprednje plošče na 35 °C, čeprav je pečica ogreta na 180 °C. Zdaj boste lahko jedi med pripravo opazovali čisto od blizu.

ZA BOLJŠE ČIŠČENJE

Štedilniki Amica so opremljeni z rešitvami, ki olajšajo čiščenje umazanih površin. S tem boste prihranili čas in izkusili večjo priročnost uporabe.

Čiščenje s paro

Čiščenje s paro

Hiter način čiščenja pečice. Vse, kar morate storiti, je vliti pol litra vode na dno pečice in vklopiti funkcijo Clean (Čiščenje) oz. ročno nastaviti čas in temperaturo. Vodna para doseže tudi najbolj nedostopna mesta in olajša odstranjevanje nakopičene umazanije.

Katalitične obloge

Katalitične obloge

Funkcija, ki vam pomaga pečico ohranjati čisto. Obloge preprečujejo prijemanje maščobe in umazanije na stene pečice ali na težko dostopne kotičke v notranjosti. Možnost zamenjave oblog pa še dodatno olajša uporabo pečice.

Sistem vrat, ki omogoča preprosto čiščenje

Sistem vrat, ki omogoča preprosto čiščenje

Zasteklitev pečice se odstrani hitro in preprosto, ne da bi za to morali razstaviti celotna vrata. Tako lahko steklo pomijete ročno ali pa kar v pomivalnem stroju.

Osvetljeni pogrezljivi gumbi

Osvetljeni pogrezljivi gumbi

Gumbi za upravljanje z osvetljenimi piktogrami olajšajo uporabo in čiščenje pečice. Dodatna prednost pa je njihov dizajnerski videz.

ŠTEDILNIKI AMICA OLAJŠAJO KUHANJE

Da bi izpolnila vaša pričakovanja, je družba Amica v svoje štedilnike vgradila rešitve, ki kuhanje olajšajo in ga naredijo zabavnejšega.

Sistem Click&Go

Sistem Click&Go

Hiter način preurejanja notranjosti pečice glede na vaše potrebe. Vodila s popolnim izvlekom in funkcijo stop se zlahka odstranijo, nato pa jih na drug nivo namestimo s samo enim klikom.

Recepti na vratih

Recepti na vratih

Praktičen vodnik na notranji strani vrat pečice zagotavlja informacije o pravilni temperaturi in času kuhanja za različne vrste jedi. Pomembni kuharski nasveti vam bodo tako vedno na dosegu roke.

Hitro segrevanje

Hitro segrevanje

S to funkcijo se skrajša čas segrevanja pečice, saj ta doseže temperaturo 150 °C v samo štirih minutah. Na ta način se prihrani čas in olajša uporaba pečice.

Programatorja Ta in Ts

Programatorja Ta in Ts

S časovniki lahko prosto nastavljate čas izklopa in čas pogrevanja. Trije gumbi za upravljanje omogočajo preprosto uporabo programatorjev.

Osvetlitev pečice

Osvetlitev pečice

Pečica ima osvetljeno notranjost, zato lahko brez odpiranja vrat kadar koli preverite stanje jedi, ki jo pripravljate.

Samodejni vžig z gumbom

Samodejni vžig z gumbom

Plinski štedilniki so opremljeni s samodejnim vžigom. Treba je zgolj obrniti gumb in izbrani gorilnik se samodejno prižge.

PESTRA IZBIRA KUHALIŠČ

Družba Amica ponuja celoten nabor kuhinjskih kuhališč, vse od indukcijskih in plinskih do električnih. Vsakdo lahko najde takega, ki ga potrebuje.

Indukcijska kuhališča

Indukcijska kuhališča

Prostostoječi štedilniki z indukcijskim kuhališčem združujejo sodobnost in učinkovitost s prednostmi tradicionalnih štedilnikov. Indukcijsko kuhališče je najlažji, najvarnejši in najvarčnejši način priprave jedi.

Steklokeramična kuhališča

Steklokeramična kuhališča

Steklokeramična kuhališča so zelo preprosta za uporabo in izredno funkcionalna. Z lahkoto izpolnjujejo vaše individualne potrebe.

Plinska kuhališča

Plinska kuhališča

Zaradi preprostega upravljanja plamena so najbolj priljubljena izbira poklicnih kuharjev. Družba Amica jih je opremila z zaščitnimi mehanizmi za najvišjo raven varnosti. Poleg tega vsebujejo tudi rešitve za lažje čiščenje, kar je njihova dodatna prednost.

Električna kuhališča

Električna kuhališča

Popolna rešitev za gospodinjstva brez plina.

Kombinirana kuhališča

Kombinirana kuhališča

Dve rešitvi v eni, ki združuje dva vira energije. Zasnovana so za najzahtevnejše uporabnike, saj zagotavljajo večjo prilagodljivost.

PRIHRANKI ENERGIJE

Energijski razred

Energijski razred

Štedilniki Amica vsebujejo okolju prijazne rešitve, s katerimi boste prihranili čas in denar. Energijski razred A pomeni, da lahko zaščitite naravno okolje in zmanjšate račune za električno energijo, medtem ko aparati iz naprednega razreda A+ omogočajo še dodaten prihranek 42 kWh glede na razred A, kar pomeni, da lahko brezplačno spečete:

 • 168 porcij mafinov

  168 porcij mafinov

 • 20 porcij mesa

  20 porcij mesa

 • 13 porcij piščanca

  13 porcij piščanca

Štedilniki

Sodobnost v tradicionalni kuhinji

 • XXL prostornina

  Do 66 litrov prostornine pečice celo pri 50cm štedilnikih.

 • Osvetljeni pogrezljivi gumbi

  Elegantni in ergonomsko oblikovani gumbi vam pomagajo ohraniti nadzorno ploščo čisto. Pogrezljivi gumbi se ne umažejo, zato bo nadzorna plošča odslej ne le funkcionalna, ampak tudi čista.

 • Katalitične obloge

  Vstavki na stranskih stenah pečice zagotavljajo sežig maščobnih usedlin in s tem olajšajo čiščenje.

 • Sistem vrat, ki omogoča preprosto čiščenje

  Zaradi nove konstrukcije vrat je steklene plošče mogoče varno in preprosto odstraniti, ne da bi za to morali sneti celotna vrata. Na vrhu vrat sta dve sponki, zato to lahko storite sami brez kakršnega koli orodja. Čiščenje pečice tako predstavlja preprosto opravilo.

 • CoolDoor3

  Refleksno steklo na notranji strani trojno zastekljenih vrat občutno zniža temperaturo na zunanji površini vrat. Sprednja plošča pečice ostane precej hladnejša in tako tudi varnejša.

 • Predal na vodilih

  Predal pod pečico ima vodili za lažje premikanje in je odličen za shranjevanje krožnikov, loncev in ponev.

 • Indikator preostale toplote

  Indikator preostale toplote uporabnika opozarja, da je ogrevalna površina še vedno vroča, čeprav je kuhališče izklopljeno. S to funkcijo bo kuhanje varno in zelo priročno.

 • Vrata z zrcalnim steklom

  Sprednja plošča s končno obdelavo iz zrcalnega stekla aparatu daje eleganten in sodoben videz.

 • Razširjene kuhalne površine

  Omogočeno je segrevanje posod različnih premerov; glede na velikost posode vklopimo bodisi notranjo bodisi zunanjo površino HiLight velikosti 12 oz. 18 cm in moči 0,8 oz. 1,7 kW.

 • Posebej močna halogenska osvetlitev

  Halogenska luč na zadnji strani notranjosti pečice zagotavlja jasen pregled nad jedmi med pečenjem.

 • Čiščenje s paro

  Zaradi izredne gladkosti emajliranih površin je čiščenje hitro, preprosto in učinkovito. Preprosto vlijte pol litra vode v pekač, ga postavite v pečico in nastavite temperaturo na 50 °C ter čas na 30 minut v konvencionalnem načinu ogrevanja, lahko pa tudi zgolj vlijete vodo in vklopite funkcijo Clean (Čiščenje) na prikazovalniku. Ko para prodre v umazanijo na stenah pečice in jo zmehča, jo lahko obrišete z vlažno krpo ali gobico in površina pečice bo spet svetleča in čista.

PRIPOROČENI IZDELKI

Prikaži vse štedilnike