Kuhajte kot kuharski mojster

NATANČNOST KUHARSKEGA MOJSTRA

Poklicni kuharji cenijo plinska kuhališča predvsem zato, ker jim omogočajo preprost, hiter in popoln nadzor nad kuhanjem.

Samodejni vžig z gumbom

Samodejni vžig z gumbom

Ena od uporabnih rešitev za preprost prižig plina je tudi vključitev funkcije vžiga v gumb. Preprosto pritisnite gumb ter ga obrnite in izbrani gorilnik se bo samodejno prižgal.

Vžig brez težav

Vžig brez težav

Nova generacija gumbov. Izboljšan način za prižig plina. Treba je zgolj obrniti gumb in izbrani gorilnik se samodejno prižge. Preprost nadzor pomeni večji užitek v kuhanju.

ZARADI VARNOSTI

Skupni obroki so pomemben obred, ki ga je vredno ohranjati, vendar je enako pomembno tudi, da je kuhanje za družino povsem varno. Najsodobnejše rešitve v aparatih Amica zagotavljajo zaščito za vse člane gospodinjstva.

Child Lock

Child Lock

Zaščita preprečuje, da bi otroci vklopili aparat ali spremenili njegove nastavitve.

Indikator preostale toplote

Indikator preostale toplote

S to funkcijo bodo vaše kuhinjske dejavnosti varne in prijetne. Indikator preostale toplote na vklopljenem kuhališču opozarja, katerih gorilnikov se ne smemo dotikati, ker so še vroči.

Samodejni ponovni vžig

Samodejni ponovni vžig

Če plamen ugasne sam, ga kuhališče nekajkrat poskusi znova prižgati. Če mu to ne uspe, prekine dovod plina. Druga varnostna funkcija za preprečevanje uhajanja plina je varnostni ventil za plamen – kuhališče prekine dovod plina takoj, ko plamen ugasne.

NAJPOMEMBNEJŠE JE UDOBJE

Trdne litoželezne nosilne rešetke

Trdne litoželezne nosilne rešetke

Litoželezne nosilne rešetke povečajo udobje pri uporabi, saj so stabilnejše od emajliranih. Poleg tega dlje zadržujejo toploto, torej se obroki v posodi hladijo počasneje, čiščenje kuhališča pa je mnogo lažje.

ZA BOLJŠE ČIŠČENJE

Čiščenje plinskega kuhališča ni več težava. Plinska kuhališča Amica vsebujejo rešitve, ki olajšajo čiščenje in obenem bistveno skrajšajo čas, ki je za to potreben.

Ploski gorilniki

Ploski gorilniki

Nad stekleno površino plinskega kuhališča štrli samo zgornji del gorilnika. Taka zasnova je mnogo boljša, aparat pa je lažje očistiti.

Steklokeramična plinska kuhališča

Steklokeramična plinska kuhališča

Plinske gorilnike na steklokeramičnih ploščah odlikujeta sijajna oblika in nezahtevna uporaba. So izjemno preprosti za čiščenje, kar skrajša čas, ki je za to potreben.

PLINSKA KUHALIŠČA

Kuhanje pod popolnim nadzorom

 • Gas Booster

  Visokozmogljiv gorilnik (4 kW) občutno skrajša čas kuhanja in zagotavlja enakomerno segrevanje večjih posod.

 • Ploski gorilniki

  Nad stekleno površino plinskega kuhališča štrli samo zgornji del gorilnika. Taka zasnova je mnogo boljša, aparat pa je lažje očistiti.

 • Varnostni ventil za plamen

  Če plamen po nesreči ugasne, kuhališče takoj prekine dovod plina, zato je kuhanje vedno varno.

 • Samodejni vžig z gumbom

  Zelo priročna rešitev je funkcija vžiga, vgrajena v gumb. Za začetek kuhanja zgolj pritisnete gumb in ga obrnete, da se plamen samodejno prižge.

 • Litoželezne nosilne rešetke

  Litoželezne nosilne rešetke se preprosto očistijo ter so odpornejše in trdnejše, kar zagotavlja udobje in varno uporabo.

 • Steklokeramično plinsko kuhališče

  Plinski gorilniki na steklokeramičnih ploščah združujejo prednosti kuhanja na plinu z visoko estetskim videzom stekla. Preprosto čiščenje plošče močno poveča udobje.