Oblikovanje:

Amica pomeni užitek pri pečenju

ZA BOLJ ZDRAV IN IMENITNEJŠI OKUS

Zdrava prehrana je ena od bistvenih sestavin življenja. Pečice Amica so zato opremljene s funkcijami, ki olajšajo pripravo okusnih in zdravih obrokov.

Programi za kuhanje s paro

Programi za kuhanje s paro

Pečice s programi za kuhanje s paro so kot nalašč za tiste, ki cenijo zdrav in aktiven življenjski slog. V sopari kuhane jedi so slastne in sočne, poleg tega pa ohranijo svojo hranilno vrednost. Vsi bodo uživali v vaših okusnih in aromatičnih jedeh.

Počasno kuhanje

Počasno kuhanje

Počasno kuhanje je pravi recept za zdrav življenjski slog. Najbolj priljubljeno je pri ljudeh, ki skrbijo za uravnoteženo prehrano in cenijo lahke obroke. Pri pripravi jedi v vodni kopeli meso postane mehko in sočno.

ZAGOTOVLJENA IZVRSTNA PEKA

Sposobnost speči imenitne kolače in sočne mesne jedi je prava umetnost. Skrivnost uspešne peke je v vzdrževanju določene temperature. Pečice Amica vam z najsodobnejšimi rešitvami pomagajo doseči najboljše rezultate.

Stabilna temperatura pečice

Stabilna temperatura pečice

Pečice Amica vzdržujejo enako temperaturo skozi celoten postopek pečenja, kar je ključnega pomena pri pripravi zahtevnih poslastic, kot so biskviti ali španski vetrci.

Kroženje vročega zraka

Kroženje vročega zraka

To zagotavlja enakomerno kroženje toplote okoli jedi v pečici. Funkcija temelji na kombinaciji ventilatorja in okroglih grelnih elementov. Zagotavlja enakomerno porazdelitev temperature po pečici, kar daje odlične rezultate.

Širok temperaturni razpon

Širok temperaturni razpon

Temperaturo je mogoče glede na hrano, ki jo pripravljate, povsem poljubno nastavljati v razponu od 30 do 280 °C. Nižje temperature so kot nalašč za nežno ogrevanje in za vzhajanje testa, medtem ko so višje sijajne za pečenje mesa ali pice.

ZA PREPROSTO ČIŠČENJE

Pečice Amica poleg odličnih rezultatov omogočajo tudi hitro in preprosto čiščenje.

ZA PREPROSTO ČIŠČENJE

Pečice Amica poleg odličnih rezultatov omogočajo tudi hitro in preprosto čiščenje.

UČINKOVITO ČIŠČENJE

UČINKOVITO ČIŠČENJE

Čiščenje pečice s pirolizo

Čiščenje pečice s pirolizo

Rešitev, ki prihrani čas in denar. Če pečico segrejemo na zelo visoko temperaturo (490 °C), se organske snovi razgradijo v pepel, ki ga ni težko odstraniti. Pri čiščenju s pirolizo ne nastajajo nobene vonjave, popolno varnost pa zagotavljajo različni varovalni mehanizmi, med njimi tudi temu namenjen zaklep vrat. Štirikratna zasteklitev preprečuje segrevanje sprednje plošče pečice, ki tako ostane hladna na dotik. Piroliza je najhitrejši in najučinkovitejši način čiščenja pečice na trgu. Čistilna sredstva in zamudno čiščenje kotov tako niso potrebni.

Aqualytic System

Aqualytic System

Preprost, hiter in netežaven način čiščenja pečice. Vse, kar je treba storiti, je vliti pol litra vode na dno pečice ter nastaviti temperaturo na 90 °C in čas na 30 minut, ali pa zgolj vklopiti funkcijo Clean (Čiščenje). Vodna para doseže tudi najbolj nedostopna mesta in zmehča na stenah nakopičeno umazanijo, zato potem ni težko odstraniti zažganih oblog. Poleg tega ima pečica v notranjosti poseben emajl, ki preprečuje prijemanje umazanije na stene in ga je mogoče preprosto očistiti. Za bleščeče čisto notranjost pečice jo je treba zgolj obrisati z vlažno krpo ali gobico.

Katalitične obloge

Katalitične obloge

Funkcija, ki vam pomaga pečico ohranjati čisto. Obloge preprečujejo prijemanje maščobe in umazanije na stene pečice ter tako težko dostopne kotičke v notranjosti ohranjajo čiste. Možnost zamenjave oblog zagotavlja preprosto uporabo.

Sistem vrat, ki omogoča preprosto čiščenje

Sistem vrat, ki omogoča preprosto čiščenje

Zasteklitev pečice se odstrani hitro in preprosto, ne da bi za to morali razstaviti celotna vrata. Tako lahko steklo pomijete ročno ali pa kar v pomivalnem stroju.

PEČICE AMICA OLAJŠAJO KUHANJE

Kuhinja je srce doma in duša skupnega družinskega kuhanja. Zato je bistvenega pomena, da so vsi aparati opremljeni z rešitvami, ki so prijazne in varne obenem.

Notranjost Flexi Space

Notranjost Flexi Space

Pečica po vaši meri. Vodila Click&Go s popolnim izvlekom in funkcijo stop omogočajo prilagajanje notranjosti glede na posamezno nalogo in jemanje vroče hrane iz pečice brez nevarnosti, da bi se opekli. Sestavne dele je mogoče odstraniti za preprostejše čiščenje.

Pro Baby System

Pro Baby System

Otrokom prijazne rešitve. V skladu s potrebami uporabnikov ponujamo sistem, ki močno poveča varnost v kuhinji, zlasti če so med kuhanjem prisotni tudi otroci.

Child Lock

Child Lock

Zaščita preprečuje, da bi vaš otrok pečico odprl, jo vklopil ali spremenil njene nastavitve.

35°C CoolFront

35°C CoolFront

Sistem hlajenja, ki vsrka topel zrak in zmanjša zaznavno toploto na sprednji plošči pečice. Ko je pečica ogreta na 180 °C, je temperatura na zasteklitvi vrat samo 35 °C, tako da bodo lahko otroci pečene poslastice občudovali od blizu.

Stabilna teleskopska vodila

Stabilna teleskopska vodila

Zaradi posebnih teleskopskih vodil s funkcijo stop in popolnim izvlekom je vstavljanje in odstranjevanje vročih in težkih jedi povsem preprosto. Poleg tega so tudi dodatna zaščita pred opeklinami.

Katalizator vonja

Katalizator vonja

Katalizator v ventilacijski odprtini bistveno pripomore k zmanjšanju vonjav, ki jih oddaja hrana v pripravi. Kuhinja tako ni polna dima ali neprijetnih vonjav, če se kaj po nesreči zažge.

VAŠ POMOČNIK ZA PEKO

Pečice Amica naredijo kuhanje zanimivo in olajšajo pripravo obrokov. Pri vsakodnevnem kuhanju vam bodo v pomoč naslednje funkcije in lastnosti:

Prednastavljeni programi za peko

Prednastavljeni programi za peko

Ko ugotovite, kaj želite, zgolj izberete ustrezen program in pečica bo sama prilagodila čas in temperaturo za pripravo jedi.

Uporabniški programi

Uporabniški programi

V pečico lahko vnesete in shranite svoje nastavitve, kar olajša pripravo vaših najljubših jedi, ne da bi za to morali brskati med recepti ali po kuharski knjigi.

Recepti na vratih

Recepti na vratih

Recepti na notranji strani vrat so praktičen vodnik, ki je vedno na voljo, in vključujejo informacije o temperaturi pečenja ter nivoju in času, potrebnem za posamezno vrsto jedi.

PRIHRANKI ENERGIJE

Energijski razred

Energijski razred

Pečice Amica vsebujejo okolju prijazne rešitve, s katerimi boste prihranili čas in denar. Energijski razred A pomeni, da lahko zaščitite naravno okolje in zmanjšate račune za električno energijo. Pečice iz naprednega razreda A+ pa omogočajo še dodaten prihranek 42 kWh glede na razred A, kar pomeni, da lahko brezplačno spečete:

 • 168 porcij mafinov

  168 porcij mafinov

 • 20 porcij mesa

  20 porcij mesa

 • 13 porcij piščanca

  13 porcij piščanca

KLJUČ DO POPOLNE PEKE

Pečice Amica olajšajo vsakodnevno pripravo jedi. Z njimi lahko pečete tako, kot sami želite.

Programatorji

Programatorji

Ali želite pečico nastaviti priročno in brez težav? S pečicami Amica je to povsem preprosto. Naši programatorji so vaše nadzorno središče in partner v kuhinji. Dosegli boste želene rezultate, njihove dodatne funkcije pa bodo začinile čas, ki ga preživite v kuhinji.

Pečice

Priročne rešitve za hrano izjemnega okusa

Razred energijske učinkovitosti A
 • Programator Tty – Intuitive Timer

  Nadzorna plošča, ki združuje prikazovalnik, občutljiv na dotik, in tradicionalne gumbe, je intuitivna in zelo preprosta za uporabo. Zaradi svoje izvirne in elegantne osvetlitve iz ozadja je edinstvena in privlačna oblikovalska prvina. Gladka nadzorna plošča omogoča preprosto in priročno izbiranje in spreminjanje nastavitve toplote, medtem ko je uporaba pečice še enostavnejša. Nadzorna plošča je opremljena s funkcijo Child Lock (otroška zaščita), funkcijo za hitro segrevanje ter s temperaturno sondo.

 • Child Lock

  Otrokom preprečuje, da bi vklopili pečico, s čimer se boste vi in vaša družina izognili morebitnim opeklinam. Funkcija Child Lock otrokom prav tako preprečuje spreminjanje nastavitev, ko aparat deluje.

 • Osvetljeni gumbi

  Osvetljeni gumbi so imenitna kombinacija modne oblike in funkcionalnosti. Poleg tega je osvetlitev tudi privlačen okras, ki zagotavlja informacije o delovanju aparata.

 • Osvetljen ročaj

  Ročaj je hkrati okrasni element in praktičen vir informacij o delovanju aparata. Osvetljen ročaj pečice je sijajna kombinacija modne oblike in funkcionalnosti.

 • I-cool front

  Edinstven sistem hlajenja v vratih pečice, ki vroč zrak iz prostora med posameznimi steklenimi ploščami z učinkovitim ventilatorjem odvaja navzven in tako zniža zunanjo temperaturo vrat na varno raven. Refleksno steklo pa ta učinek hlajenja še dodatno izboljša. Najvišja zunanja temperatura vrat pečice, segrete na 180 °C, je zgolj 35 °C. Uživajte v času, ki ga preživite v svoji kuhinji, brez tveganja opeklin.

 • Temperaturna sonda

  Sonda za meso natančno meri temperaturo v notranjosti jedi. Ko je nastavljena temperatura dosežena, se pečica samodejno izklopi in odda zvočni signal.

 • 10 funkcij pečice

  spodnje in zgornje gretje, žar, žar in zgornje gretje (supergrill), zgornje gretje, spodnje gretje, konvekcijsko, konvekcijsko in spodnje gretje (pica), ventilator in zgornje in spodnje gretje, hitro segrevanje, odtaljevanje

 • Vrata z zrcalnim steklom

  Sprednja plošča s končno obdelavo iz zrcalnega stekla aparatu daje eleganten in sodoben videz.

PRIPOROČENI IZDELKI

Prikaži vse pečice