Oblikovanje:

Amica pomeni užitek pri pečenju

BOLJ ZDRAVE IN OKUSNEJŠE JEDI

Zdrava dieta je osnova življenja. Zato so pečice Amica opremljene s funkcijami, ki olajšajo pripravo okusnih in zdravih obrokov.

Sistem Baking Pro

Sistem Baking Pro

Idealna peka ni le vprašanje umetelnosti kuhanja, najprej je potrebno imeti primerno pečico. Zahvaljujoč funkciji BakingPro System™ vam ni treba skrbeti za neenakomerno pečene kolače ali preveč suho pečenko!  Natančna, enakomerna porazdelitev toplote in temperature po notranjosti pečice. 

FullSteam

FullSteam

Preizkusite popolnoma novo funkcijo kuhanja na pari v pečicah Amica, da se prepričate, kako okusne in zdrave so lahko jedi iz naših naprav. Boljši okus in tekstura brez izgube dragocenih vitaminov in mikroelementov, zahvaljujoč posebnemu parnemu generatorju z natančnim brizganjem pare - sistem generatorja vbrizga paro in jo enakomerno porazdeli po celi pečici, tako da je pečenka popolnoma pečena. Jedi, pripravljene v parni pečici, so polne okusa in zdravih hranil! 

SoftSteam

SoftSteam

SoftSteam peče s paro, ki pomaga pri vzhajanju, da bo vaša hrana vsakič videti dobro in okusna. Zadostuje, da na v pekač na dno pečice vlijete nekaj vode. Para pomaga testu za kruh vzhajati, daje mu boljšo in puhasto strukturo, brez tveganja, da bi bilo testo preveč suho. Funkcija SoftSteam je kot nalašč za ogrevanje drugih vrst hrane, da ostanejo sočne.

SlowCooking – počasno kuhanje

SlowCooking – počasno kuhanje

Zahvaljujoč funkciji SlowCooking priprava zdravega obroka še nikdar ni bila preprostejša. Kuhajte počasi pri nizki temperaturi. Obroki so okusnejši, bolj sočni in ne izgubijo hranil. Jejte okusne jedi in živite zdravo!    

OKUSNA PEČENKA IN ŽAR ZAGOTOVLJENA

Peka izvrstnih tort in peka sočnega mesa sta prava umetnost. Skrivnost uspešnega praženja in pečenja je doseganje določene, stalne temperature. Zahvaljujoč uporabi najnovejših rešitev pečice Amica pomagajo doseči najboljše možne rezultate.

Celo peko na več ravneh pečice

Celo peko na več ravneh pečice

Predelana zasnova omogoča enakomerno porazdelitev toplote po peči. Zdaj lahko takoj pripravite velike porcije in dobite enakomerno zapečene in natančno spečene jedi. Temperatura ostaja stabilna v celotni pečici, zato smo lahko prepričani, da bodo tudi najbolj zahtevne jedi (vključno s suflejem) popolne.

Pogrevanje v 3 minutah

Pogrevanje v 3 minutah

Se vam stalno mudi in nimate časa za nič? Ta funkcija hitro segreje pečico do želene temperature. Temperatura v notranjosti pečice doseže 150°C v zgolj 3 minutah! Funkcijo lahko vključite preden jed postavite v pečico, zaradi česar ste lahko prepričani, da bo vse pečeno ob pravem času! 

Kapaciteta XXL

Kapaciteta XXL

W tej 77-litrski pečici lahko spečete več kot 100 mafinov naenkrat! Brez težav lahko v njej tudi sušite sadje in gobe, pa tudi peči na več ravneh hkrati.
* Na voljo v pečicah širine 60 cm in modelih s stranskimi držali polic.

Širok razpon temperatur od 30°C do 280°C

Širok razpon temperatur od 30°C do 280°C

Univerzalni vodnik za pripravo hrane je neprecenljiv. Zato ponujamo širok razpon temperatur, ki vam nudi vsestranskost pri kuhanju in vam omogoča hitro pripravo obrokov. 30°C je idealna temperatura za vzhajanje kvašenega testa. 40°C - 50°C je idealna temperatura za odmrzovanje mesa. Pri 200°C lahko hitro spečete listnato testo, priljubljeno pico pa na 280°C. Uživajte v udobju!  

Več ravni pečenja

Več ravni pečenja

Šest ravni v pečici nam pomaga sušiti sadje in gobe, pa tudi peči oz. pražiti na več ravneh hkrati.

DA BI BILO ČIŠČENJE LAŽJE

Pečice Amica ne dajejo le odličnih rezultatov, temveč tudi olajšajo hitro in učinkovito čiščenje.

ZA PREPROSTO ČIŠČENJE

Pečice Amica ne dajejo le odličnih rezultatov, temveč tudi olajšajo hitro in učinkovito čiščenje.

DA BI BILO ČIŠČENJE LAŽJE

DA BI BILO ČIŠČENJE LAŽJE

Pirolitsko čiščenje

Pirolitsko čiščenje

Pirolitično čiščenje je samodejna, učinkovita in popolnoma varna metoda čiščenja pečice brez detergentov, vse zahvaljujoč posebni zaščiti vrat. Pečica se segreje na temperaturo 480 ° C, kar odstrani vse madeže, tudi tiste najtežje, ki so nastali iz maščobe. Zaradi pirolitičnega čiščenja pečice ni potrebno čistiti ročno. Nič več ne boste zapravljali denarja za čistilne izdelke, hkrati pa boste prihranili dragocen čas. 

Katalitično čiščenje

Katalitično čiščenje

Imate dovolj drgnjenja pečice? Imamo nasvet za vas! Pečice Amica imajo porozne katalitične plošče na bočni in zadnji steni. V porozni strukturi razpadajo koščki umazanije in maščobe. Za katalitično čiščenje plošč preprosto pečico eno uro pustite na 250 ° C. Čiščenje postane užitek, udobno opravilo.  

SmellCatalyst

SmellCatalyst

Katalizator vonja, nameščen na stožcu ventilatorja pri cvrtju, praženju ali pečenju pri visokih temperaturah sežge delce maščobe in umazanije, bi jim preprečil, da bi dosegli kuhinjo. Nič več grozljivega vonja po zažgani hrani, niti mastnih vonjav. Veselite se vonja po čistoči. Kapljice maščobe ne bodo prišle iz pečice v zrak, zato se vaše pohištvo ali zavese ne bodo umazali. Dodatna prednost je manj čiščenja. 

Zaprta zgornja letev vrat

Zaprta zgornja letev vrat

Vsi vemo, kako težko je očistiti vse tiste težko dostopne kotičke! Ne pri pečicah Amica! Zaprta zgornja vratna palica ščiti pred prahom in umazanijo. Prav tako jo je mogoče zelo enostavno odstraniti, kadar je potrebno temeljitejše čiščenje. Čisto udobje!

Zasnova vrat olajša čiščenje

Zasnova vrat olajša čiščenje

Vrata pečice Amica so opremljena s posebnimi zapahi za hitro in enostavno odstranjevanje. Vrata lahko odstranite in varno očistite s sprostitvijo zapahov. Dobite tudi boljši dostop do notranjosti pečice.    

ASISTENT PRI PRAŽENJU IN PEKI

Pečice Amica naredijo kuhanje bolj privlačno in olajšajo pripravo obrokov. Funkcije in lastnosti naših aparatov vam pomagajo pri vsakodnevnih kuharskih aktivnostih.

OpenUp! - Avtomatično odpiranje vrat

OpenUp! - Avtomatično odpiranje vrat

Kako odpreti vrata pečice s pekačem v rokah? Morala bi se odpreti sama! Amica razume vsakodnevne potrebe naših strank. Zdaj zadošča, da se nežno dotaknete ročaja, celo s komolcem, pa se bodo vrata pečice avtomatično odprla. Edinstvena in zelo priročna rešitev, saj je Amica praktična priročnost v našem vsakdanjem življenju. Zdaj lahko bolj uživate v svojem štedilniku! 

Vnaprej pripravljeni programi peke

Vnaprej pripravljeni programi peke

Ta funkcija vam dovoljuje privarčevati dragocen čas. Vnaprej pripravljene programe peke smo pripravili skupaj s profesionalnimi kuharskimi mojstri.  Vsak obrok lahko hitro pripravite, ne da bi vas skrbelo, kako dolgo kuhati in kakšna temperatura je primerna za vrsto in velikost posode. Pečica to naredi za vas! Rezultat je vedno popoln!  

SoftOpen&Close

SoftOpen&Close

Zahvaljujoč tej rešitvi nenadno odpiranje ali treskanje vrat pečice ni več problem!  Tečaji so opremljeni s posebnimi oporniki, ki samodejno sprostijo vrata, preden se popolnoma odprejo ali zaprejo. Soft Close & Open pomeni udobje in varnost v kuhinji. 

Termo sonda

Termo sonda

Gotovo ste vsi že rezali ali špikali pečenko, da bi preverili, ali je dovolj dobro spečena. Zahvaljujoč termosondi tega ni treba nikoli več početi. Preprosto vstavite sondo za temperaturo v hrano in na nadzorni plošči nastavite želeno temperaturo. Termosonda je še posebej uporabna za peko mesa. Ni nevarnosti, da bi jed zažgali od zunaj ali premalo zapekli v notranjosti!

PEČICE AMICA POMENI LAHKO IN VARNO KUHANJE

Kuhinja je srce doma in duša skupnega, družinskega kuhanja. Zato je tako pomembno, da so vse naprave opremljene s prijaznimi in varnimi rešitvami.

Hladno steklo pečice 35°C

Hladno steklo pečice 35°C

Pri pečicah Amica temperatura zunanjega stekla nikoli ne presega 35°C! Naprave so opremljene s posebnim sistemom prezračevalnih kanalov, ki v kombinaciji s hladilnim ventilatorjem zagotavlja neprekinjen pretok hladnega zraka med stekli vrat. Nizka temperatura zunanjega stekla vam omogoča natančno opazovanje hrane za kuhanje brez nevarnosti opeklin! 

Osvetljeni ročaj

Osvetljeni ročaj

Gostje zamujajo in obrok se ohlaja ... Zdaj lahko zaradi toplote, ki ostane v pečici po koncu peke, posodo hranite v pečici in počakate na tiste, ki zamujajo. Eleganten, osvetljen ročaj vas obvešča o temperaturi v pečici. Osvetlitev se vklopi med kuhanjem in izklopi šele, ko temperatura pade pod 40 ° C. Pomaga tudi pri preprečevanju opeklin. Slog, okus in varnost. 

Teleskopska vodila

Teleskopska vodila

Posebna teleskopska vodila olajšajo vstavljanje vročih in težkih posod ter njihovo odstranitev iz pečice. To predstavlja dodatno obliko varovanja pred opeklinami.

Blokada nadzorne plošče

Blokada nadzorne plošče

Zagotovo so vsi že vsaj enkrat pomotoma vklopili ali izklopili napravo ali popolnoma spremenili nastavitve. Pečice Amica imajo blokado nadzorne plošče, ki to nevarnost zmanjša.  Vse z enim klikom. Varnostna blokada preprečuje nenamerno spreminjanje nastavitev in omogoča čiščenje nadzorne plošče, tudi ko je pečica vklopljena.       

PRIHRANKI ENERGIJE

Energijski razred

Energijski razred

Pečice Amica vsebujejo okolju prijazne rešitve, s katerimi boste prihranili čas in denar. Energijski razred A pomeni, da lahko zaščitite naravno okolje in zmanjšate račune za električno energijo. Pečice iz naprednega razreda A+ pa omogočajo še dodaten prihranek 42 kWh glede na razred A, kar pomeni, da lahko brezplačno spečete:

 • 168 porcij mafinov

  168 porcij mafinov

 • 20 porcij mesa

  20 porcij mesa

 • 13 porcij piščanca

  13 porcij piščanca

KLJUČ DO POPOLNE PEKE

Pečice Amica olajšajo vsakodnevno pripravo jedi. Z njimi lahko pečete tako, kot sami želite.

Programatorji

Programatorji

Ali želite pečico nastaviti priročno in brez težav? S pečicami Amica je to povsem preprosto. Naši programatorji so vaše nadzorno središče in partner v kuhinji. Dosegli boste želene rezultate, njihove dodatne funkcije pa bodo začinile čas, ki ga preživite v kuhinji.

Pečice

Priročne rešitve za hrano izjemnega okusa

Razred energijske učinkovitosti A
 • Programator Tty – Intuitive Timer

  Nadzorna plošča, ki združuje prikazovalnik, občutljiv na dotik, in tradicionalne gumbe, je intuitivna in zelo preprosta za uporabo. Zaradi svoje izvirne in elegantne osvetlitve iz ozadja je edinstvena in privlačna oblikovalska prvina. Gladka nadzorna plošča omogoča preprosto in priročno izbiranje in spreminjanje nastavitve toplote, medtem ko je uporaba pečice še enostavnejša. Nadzorna plošča je opremljena s funkcijo Child Lock (otroška zaščita), funkcijo za hitro segrevanje ter s temperaturno sondo.

 • Child Lock

  Otrokom preprečuje, da bi vklopili pečico, s čimer se boste vi in vaša družina izognili morebitnim opeklinam. Funkcija Child Lock otrokom prav tako preprečuje spreminjanje nastavitev, ko aparat deluje.

 • Osvetljeni gumbi

  Osvetljeni gumbi so imenitna kombinacija modne oblike in funkcionalnosti. Poleg tega je osvetlitev tudi privlačen okras, ki zagotavlja informacije o delovanju aparata.

 • Osvetljen ročaj

  Ročaj je hkrati okrasni element in praktičen vir informacij o delovanju aparata. Osvetljen ročaj pečice je sijajna kombinacija modne oblike in funkcionalnosti.

 • I-cool front

  Edinstven sistem hlajenja v vratih pečice, ki vroč zrak iz prostora med posameznimi steklenimi ploščami z učinkovitim ventilatorjem odvaja navzven in tako zniža zunanjo temperaturo vrat na varno raven. Refleksno steklo pa ta učinek hlajenja še dodatno izboljša. Najvišja zunanja temperatura vrat pečice, segrete na 180 °C, je zgolj 35 °C. Uživajte v času, ki ga preživite v svoji kuhinji, brez tveganja opeklin.

 • Temperaturna sonda

  Sonda za meso natančno meri temperaturo v notranjosti jedi. Ko je nastavljena temperatura dosežena, se pečica samodejno izklopi in odda zvočni signal.

 • 10 funkcij pečice

  spodnje in zgornje gretje, žar, žar in zgornje gretje (supergrill), zgornje gretje, spodnje gretje, konvekcijsko, konvekcijsko in spodnje gretje (pica), ventilator in zgornje in spodnje gretje, hitro segrevanje, odtaljevanje

 • Vrata z zrcalnim steklom

  Sprednja plošča s končno obdelavo iz zrcalnega stekla aparatu daje eleganten in sodoben videz.

PRIPOROČENI IZDELKI

Prikaži vse pečice